Rusya/“Teknik Düzenlemeler, Uygunluk Değerlendirmesi, Standardizasyon ve Metroloji Alt Çalışma Grubu

Değerli Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Odamıza gönderilen 19.02.2024 tarihli ekte sunulan yazıda;

Türk-Rus 16. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu toplantısı sonucunda kurulan "Teknik Düzenlemeler, Uygunluk Değerlendirmesi, Standardizasyon ve Metroloji Alt Çalışma Grubu" üçüncü toplantısının 2024 yılının ilk yarısında Rusya Federasyonu'nda düzenlenmesi öngörüldüğü belirtilmektedir.

Bu itibarla, bahse konu toplantıda gündeme getirilmek üzere, firmaların Rusya'ya ihracatta karşılaştıkları "ticarette teknik engel niteliğindeki " sorunların 29 Şubat 2024 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar TOBB’a (E-posta: [email protected]) iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize