Banner

Malatya TSO’dan 4. Geleneksel Aşure Etkinliği


Malatya TSO’dan 4. Geleneksel Aşure Etkinliği

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Geleneksel 4. Aşure Etkinliği düzenlendi.

 

Malatya TSO binasında düzenlenen aşure etkinliğine CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, MESOB Başkanı Şevket Keskin, MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkez Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları, Esnaf Odası Başkanları, MTSO Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, TSO üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

“AŞURE BOLLUĞUN, BEREKETİN VE PAYLAŞMANIN EN ÖNEMLİ SİMGESİDİR”

 

Açılış konuşmasını yapan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Mübarek bir zaman dilimi olan, Muharrem Ayı’ndayız. Bu ayda Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin’in 72 arkadaşıyla şehit edildiği Kerbela olayı başta olmak üzere, bugünümüze ışık tutan birçok olay vuku bulmuştur. O gün Hz. Hüseyin ve arkadaşları inandıkları dava uğruna canlarını hiçbir kılıcın önünden sakınmadı. Hz. Hüseyin canını verdi ama Hüseyni duruşuyla tarihe ismini yazdırdı. Bugün her türlü haksızlık karşısında bizlerin de Hüseyni duruşu sergilememiz gerektiğini düşünüyoruz. Temennimiz ve duamız Kerbala gibi olayların bir daha yaşanmaması, birlik ve beraberliğimizin her daim devam etmesidir. Rabbim, Muharrem ayında tutulan yası matem oruçlarını kabul eylesin. Aşure; bolluğun, bereketin ve paylaşmanın en önemli simgesidir. Bugün etrafında birleştiğimiz aşurenin, başta ilimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine bolluk, bereket, barış ve huzur getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Konuşmama son verirken, Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize, şahsım, yönetim kurulumuz, meclis üyelerimiz ve tüm üyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim aşuremizi kabul eylesin, sizlere de afiyet olsun” dedi.

 

Başkan Sadıkoğlu’nun konuşmasının ardından, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkez Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli tarafından dua edildi. Duanın ardından misafirlere aşure ikramı yapıldı.