Banner

Başkan Sadıkoğlu: “Kira artışı düzenlemesi işyerlerini de kapsamalı”


Başkan Sadıkoğlu: “Kira artışı düzenlemesi işyerlerini de kapsamalı”

 

Emeksiz Caddesi’nde bulunan işletmeleri ziyaret eden Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'ndan geçen konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin işyeri kiralarını da kapsamasını talep ediyoruz” dedi.

 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Emeksiz Caddesi’nde bulunan işletmeleri ziyaret ederek sorun ve talepleri dinledi.

 

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

 

Maliyet artışlarının işletmeleri zorladığını belirten Başkan Sadıkoğlu, “Yaptığımız ziyaretlerde sorunları dinliyoruz. Esnaf artık sürdürülebilirlik konusunda ciddi sorunlar yaşıyor. Ekonomide yaşanan değişimler, kur artışları ve hammadde fiyatlarındaki aşırı dalgalanma doğrudan firmaların üretim maliyetlerinin yükselmesine neden oldu. Yükselen üretim maliyetleri direk olarak ürünlerin raf fiyatlarına yansıyor. Satış yapamayan esnafımız giderlerini karşılayamaz durumda. Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatları ile diğer maliyet unsurlarını dikkate aldığımızda esnafımız değil kar etmek, mevcut durumu dahi sürdürebilmekte zorlanıyor. Pandeminin bıraktığı olumsuz etkiden çıkmaya çalışan esnafımız şimdi de ekonomik çıkmazla uğraşıyor. Kiraladığı iş yerinde ticaret yapan esnafımız kirasını dahi ödeyemez hale geldi. Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'ndan geçen konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin işyeri kiralarını da kapsaması konusunda üyelerimizin bir talebi var. Üyelerimizin sesi olmak adına bu konuyu gündemimize alacağız. Şuanda işyeri kiraları TÜFE oranlarında artışla ödeniyor. Böylesine enflasyonist bir ortamda esnafın yüksek kiraları ödeyebilme gibi şansı yok. Konuyu hazırlayacağımız bir talep yazısı ile çatı kuruluşumuz TOBB’a ve ilgili bakanlıklara ileterek takipçisi olacağız” dedi.

RESİM GALERİSİ