Banner

Başkan Sadıkoğlu: “Girişimlerimizin olumlu sonuçlanması memnuniyet verici”


Başkan Sadıkoğlu: “Girişimlerimizin olumlu sonuçlanması memnuniyet verici”

31 Aralık 2020 tarihinde son bulan 6 puanlık sigorta işveren prim teşvikinin 31.12.2021 tarihine kadar uzatıldığını ifade eden Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, “Üyelerimizin talebi üzerine gündeme getirdiğimiz ve hazırladığımız dosya ile uzun zamandır takibini yaptığımız, aralarında Malatya’nın da yer aldığı 51 il ve 2 ilçemizde uygulanan ilave 6 puanlık sigorta primi teşvikinin süresi 1 yıl daha uzatılmıştır. Bu önemli karar için üyelerimiz adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Yapmış oldukları girişimlerin olumlu sonuç vermesiyle 6 puanlık sigorta primi teşviki süresinin uzatılması kararının memnuniyet verici olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Aralarında Malatya’nın da bulunduğu 51 il ve 2 ilçe, 2013-2020 yılları arasında 5 puanlık prim indirimine ilaveten yüzde 6 oranında sigorta primi teşvikinden yararlanıyordu. 2020 yılının Şubat ayında Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile uzatılan destek 31 Aralık 2020 tarihinde son buldu. Üyelerimizden gelen talep üzerine konuyu gündemimize alarak hazırladığımız dosyayı çatı kuruluşumuz olan TOBB’a ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na gönderdik. Sürenin uzatılmasıyla ilgili yapmış olduğumuz basın açıklamamız yazılı ve görsel medyada geniş yer buldu. Açıklamalarımızda işverenlerimizin sürenin uzamamasıyla 214 TL’lik destekten mahrum kaldığını ifade etmiştik. 6 puanlık sigorta işveren prim teşvikinin işletmelerimize destek olmak, üretim ve istihdamın sürekliliğini sağlamak amacıyla yeniden uzatılması gerektiğini dile getirmiştik” şeklinde konuştu.

 

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ”

 

Alınan karar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Başkan Sadıkoğlu, “Değerli üyelerimizin talebi üzerine gündeme getirdiğimiz ve hazırladığımız dosya ile uzun zamandır takibini yaptığımız, aralarında Malatya’nın da yer aldığı 51 il ve 2 ilçemizde uygulanan ilave 6 puanlık sigorta primi teşvikinin süresi 24 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 31.12.2021 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu önemli karar için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

RESİM GALERİSİ