Limited sirketler en az 10.000,00 TL sermaye ve en az bir(1) ortakla kurulmalidir. Ortaklarin koyacaklari sermayenin en az 25,00 TL veya bunun katlari olmasi lazimdir. Bir limited sirketin kurulusunun tesciline iliskin basvuru, sirket sözlesmesinin noterce onaylanmasini izleyen otuz gün içinde yapilir. Basvuruda müdürlüge asagidaki belgeler verilir:

GEREKLI EVRAKLAR;

1) Kurucularin imzalari Ticaret Sicili Müdürlügü tarafindan onaylanmis islak imzali Limited Sirket Sözlesmesi (1 adet asil- 1 adet fotokopi),

2) Sirket müdürü veya müdürlerinin sirket unvani altinda düzenlenmis ve Ticaret Sicili Müdürlügünde onaylanmis ünvan altinda imza beyannamesi (1 adet asil- 1 adet fotokopi). (Beyannameyi size yakin yerdeki Ticaret Sicili Müdürlügünde Mersis Talep numarasini ibraz ederek çikartabilirsiniz.)

3) Ortak olmayan müdürler kurulu üyelerinin bu görevi kabul ettiklerine iliskin yazili beyanlari (TSY Madde 90/1-c)

4) 4054 sayili Rekabetin Korunmasi Hakkinda Kanuna göre sermayenin onbinde dördünün ödendigine dair dekont. (Müdürlügümüzün bagli oldugu Oda veznesine veya Odanin banka hesabina yatirilacaktir).

5) Yeni Kayit Talep Dilekçesi

6) Odaya kayit için Hükmi Sahis Kayit Beyannamesi

7) Tüm ortaklarin ve ortak olmayan müdürlerin 2 ser adet fotograflari

8) Bir tüzel kisinin sirket müdürlügüne seçilmesi halinde tüzel kisi ile birlikte tüzel kisi adina, tüzel kisi tarafindan belirlenen bir gerçek kisinin belirlenmesine iliskin yetkili organ kararinin noter onayli örnegi (1 adet asil – 1 adet fotokopi),

9) Kurulusta ayni sermaye konulmasi halinde;

a) Konulan ayni sermaye ile kurulus sirasinda devralinacak isletmeler ve ayni varliklarin degerinin tespitine iliskin mahkemece atanan bilirkisi tarafindan hazirlanmis degerleme raporlari ile mahkeme karari,

b) Konulan ayni sermaye üzerinde herhangi bir sinirlamanin olmadigina dair ilgili sicilden alinacak yazi,

c) Ayni sermaye olarak konulan tasinmaz, fikri mülkiyet haklari ve diger degerlerin kayitli bulunduklari sicillere serh verildigini gösteren belge,

10) Ayni varliklarin ve isletmenin devir alinmasina iliskin olanlar da dahil olmak üzere, kurulmakta olan sirket ile kurucular ve diger kisilerle yapilan ve kurulusla ilgili olan sözlesmeler,

NOTLAR:

c-Sözlesmede kurucu ortak olarak bir tüzel kisi (Limited Sirket-Anonim Sirket Vb. ) varsa noter onayli istirak karari (1 adet asil)

d- Kurulusu Bakanlik veya diger resmi kurumlarin iznine veya uygun görüsüne tabi olan sirketler için bu izin veya uygun görüs yazisi.

YABANCI UYRUKLU ORTAK VE MüDüR VARSA

A-Yabanci Uyruklu Ortak Gerçek Kisi Ise;

-Varsa yabancilara verilen kimlik numarasini gösteren resmi belge fotokopisi (1 adet ) ; adresi yurtdisinda ise adresi gösterir beyan

-Tercüme edilmis noter onayli pasaport sureti (1 adet asil)

- Fotografi (2 adet)

-Vergi dairesi potansiyel görüntüleme belgesi (1 adet asil)

B-Yabanci Uyruklu Ortak Tüzel Kisi Ise;

1- Sirketin güncel ; Sicil Tasdiknamesi veya Sicil Özeti. Belgenin Türk konsoloslugundan veya Yabanci Resmi Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldirilmasi Sözlesmesi hükümlerine göre tasdik ettirilmesi (apostil onayli) ve noter onayli Türkçe çevirisi ile birlikte müdürlüge verilmesi zorunludur. (TSY 32. Madde)

2-Istirak karari veya vekaletname. Kararin Türk konsoloslugundan veya Yabanci Resmi Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldirilmasi Sözlesmesi hükümlerine göre tasdik ettirilmesi (apostil onayli) ve noter onayli Türkçe çevirisi ile birlikte müdürlüge verilmesi zorunludur. (TSY 32. Madde) (Bu kararda veya vekaletnamede sirkete kurmak için gerekli evraklari imzalamaya ve kurulucak sirkete temsile yetkili kisi belirtilecektir.)

3- Yabanci uyruklu tüzel kisinin Vergi dairesi potansiyel görüntüleme belgesi

4-Yabanci uyruklu tüzel kisiligin temsilcisinin;

-Tercüme edilmis noter onayli pasaport sureti (1 adet asil - 1 adet fotokopi)

-Fotografi (2 adet)

-Vergi dairesi potansiyel görüntüleme belgesi

NOT: Ikametgah adresi yurtdisinda olan Türk Vatandaslari; bulunduklari ülkeden aldiklari çalisma izin belgesi veya oturma izin belgesinin noter onayli suretlerini ibraz edeceklerdir.

NOT: https://mersis.gtb.gov.tr/ adresinden elektronik basvuru yapmaniz gerekiyor.