Sınır Kapısındaki Laboratuvarın Açılışı Hk

Değerli Üyemiz,

Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 15.03.2024 tarihli yazısı;

Sofya Ticaret Müşavirliğimizden alınan bir yazıda, bitkisel ve hayvansal ürün taşıyan tırların numunelerinin Kapitan Andreevo Sınır Kapısında incelenmesine olanak sağlayacak bir laboratuvarın 29/02/2024 tarihinde faaliyete başladığı bildirilmektedir.

Anılan laboratuvarın özellikle yaş sebze ve meyve nakliyecilerimizin sınırda bekleme sürelerini azaltacağı, ihracatçılarımızın maliyetlerini düşürerek rekabet güçlerini artıracağı ve de genel olarak sınır kapılarında daha fazla yük aracı işleminin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacağı ifade edilmektedir.

Diğer taraftan, mezkur laboratuvarda günlük 30 – 40 numune işlenebildiği, numunelerin ürünlere bağlı olmakla birlikte 3 – 8 saat arasında analiz edildiği, cihazların yeni olması sebebiyle Mart ayının sonu gibi optimal kapasiteye ulaşılmasının beklendiği, optimal kapasitenin ise günlük yaklaşık 80 numunenin analiz edilmesi olduğu bilgisine yer verilmektedir.

Ayrıca, söz konusu duruma ilişkin olarak anılan ülke ile işbirliği yapan üyelerinize bilgilendirme yapılmasının ve detaylı bilgi için Sofya Ticaret Müşavirliği ([email protected]) ile temasa geçilmesinin faydalı olacağı bildirilmiştir.

Bilgilerinize

Saygılarımızla