‘ÜNİVERSİTE VE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MALATYA’YA CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK’

‘ÜNİVERSİTE VE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MALATYA’YA CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK’

13 Temmuz 2018 Cuma

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Meclis Başkanı Hasan Özkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Başkan Sadıkoğlu, sanayi- üniversite işbirliği konsepti içinde uyumlu bir şekilde çalışmanın Malatya’ya büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Sadıkoğlu, üniversite ve sanayi arasındaki iş birliğinin Malatya’ya ve Türkiye’ye çok ciddi katkılar sağlayacağının bilincinde olduklarına değinerek, “Bu çerçevede şehrimizin kalkınması için üniversitemizin tecrübesinden daha fazla yararlanmaya çalışacağız. Üniversite-sanayi iş birliği projelerine imza atarak, bu projeleri kentimizde hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise üniversite olarak sanayiyle daha fazla işbirliği yapabilmek için yoğun çaba harcayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bir şehirde tüccar ve sanayici kazanmalı ki, o kentin sosyo-ekonomik ve kültürel faaliyetleri artsın. Üniversitenin bilimsel çalışmaları, iş dünyasının talepleri ve gereksinimleri ile birleşince, şehrimizin sosyo-ekonomik yapısında muhakkak bir canlanma yaşanacaktır. Üniversite olarak sizinle de uyumlu bir şekilde ortak çalışmalarımız olacak. İnşallah önümüzdeki süreçte birlikte düşünüp, birlikte karar alan, birlikte uygulamaya geçerek, süreci birlikte kontrol eden bir yönetim perspektifiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim.”