MTSO

MTSO'DAN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI

22 Kasım 2017 Çarşamba

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO), toplumdaki dezavantajlı kesimi iş gücü piyasasına katmak amacıyla yürüttüğü AB destekli projenin kapanışı yapıldı.

Malatya TSO tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği (AB) destekli, "Malatya'da Dezavantajlı Uç Grubun Uyum ve Mesleki Becerilerini Geliştirerek İş Gücü Piyasasına Dahil Olma ve İstihdam Edilme Oranlarını Arttırma Projesi" hibe programının kapanış toplantısı yapıldı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, bir otelde düzenlenen toplantıda, hibe programının sosyal sorumluluk kapsamında dezavantajlı çocukların istihdama katılımını sağlama amacını güttüğünü belirterek, proje tutarının 267 bin avro olduğunu söyledi.

Projenin yüzde 95 oranında AB tarafından finanse edildiğini belirten Erkoç, "Yüzde 5'lik kısmını ise Malatya TSO finanse ediyor. Özellikle 3 grup belirlendi, Romanlar, göçerler, eski hükümlü kadınlar ile mahkum kadınlar ve göç nedeniyle ilimize gelen ailelerin çocuklarını istihdama kazandırmayı amaçladık. 200 kişiye 8 meslek dalında eğitim verildi. Yaklaşık 80 kişi proje kapsamında istihdam edilecek." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı isdihdam seferberliği kapsamında kentte yaklaşık 10 bin kişiye de istihdam sağlandığına işaret eden Erkoç, sorunların üstesinden gelinebilmesi için güçlü bir ekonomiye ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Toplantıya, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya TSO Meclis Başkanı Sami Payza, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Vahap Toman, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malaya İl Müdürü Murat Seki ve oda yönetim kurulu üyeleri katıldı.