MALATYA TSO AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

MALATYA TSO AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

22 Kasım 2017 Çarşamba

Malatya TSO’da gerçekleşecek seçimlerle ilgili de konuşan Erkoç, “Bu seçim sürecinde en büyük temennimiz, kimsenin kimseyi kırmadan, incitmeden, nezaket kuralları içerisinde bu sürecin tamamlanmasıdır” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Ticaret Odası’nda gerçekleştirilerek seçime ilişkin, “Bu seçim sürecinde özellikle sizlerden hassaten istirhamım birbirimizi incitmeden, kırmadan, birbirinize karşı nezaket kuralları içerisinde, üslubunuza ve üslubumuza da dikkat ederek, bir seçim sürecini tamamlamaktır. Bu, iş dünyasının vereceği bir karardır. Biz, iş dünyasının verdiği karara da her zaman saygılı olduk, bundan sonrada saygılı olacağız” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Ağustos ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Odada, Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında, bir önceki toplantı tutanağı okunarak, oylandı.

Ağustos ayı mizanının okunup, oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda, daha sonra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, oda çalışmaları hakkında bilgiler vererek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erkoç, Kurban Bayramı’nın Türk milleti ve İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ederek, “Kurban Bayramı’na buruk girdik. İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı var. İnşallah bayramlar bu birlikteliği ve beraberliği pekiştirme noktasında bir çimento olur. Etrafımız ateş çemberi, ciddi anlamda sıkıntılar yaşanan bir coğrafyada yaşıyoruz. Yüce Mevla’dan akan kan ve gözyaşının dinmesini niyaz ediyorum. Özellikle Arakan’da ciddi manada zulme uğrayan kardeşlerimizin de Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.

Mesleki Yeterlilik Sınavı ile alakalı Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı çalışmaların gurur verici olduğunu ifade eden Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son dönemde tehlikeli mesleklerde en fazla belge veren oda, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olmuştur. Bu belgenin hem işverenimize hem de bu belgeyi alan kişilere ciddi anlamda katkısı olmuştur.”

“MALATYA İŞ DÜNYASI İSTİHDAMIN ARTMASINA CİDDİ KATKI VERDİ”

Erkoç, istihdam seferberliğinde söz verdikleri her üyenin 2 kişi istihdamıyla alakalı da ciddi bir mesafe kat ettiklerini belirterek, “Şuan itibariyle sayı 8 bini aştı. Taahhüdümüz 11 bin kişiydi. Yılsonu itibariyle de öngörülen rakama ulaşırız. Türkiye’deki rakamlara da baktığımızda son dönemde ciddi bir büyümenin olduğunu hatta uluslararası derecelendirme kuruluşlarının bile Türkiye’nin 3,9’luk büyümeyi yukarıya çekmiş olmaları hatta büyümenin 5’i bulacağı da ifade edilmektedir. İşsizliğin azalması, istihdamın artması noktasında da işverenimiz ciddi bir gayret gösterdi. Sözlerinde durup, taahhütlerini yerine getirdiler” diye konuştu.

OCAK-AĞUSTOS 2017 İHRACAT RAKAMI 230 MİLYON DOLAR

TİM’in verilerine göre açıklanan ihracat rakamları hakkında da bilgiler veren Erkoç, “Malatya’daki ihracat rakamlarının Ocak-Ağustos 2017 ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,78 oranın da artış gösterdi. Ocak-Ağustos 2017 ihracat Malatya’da 230 milyon dolar tutarında gerçekleşti. Malatya gümrüğünde yine Ağustos 2017 yılında yapılan ihracatın 12 milyon dolarını kuru kayısı ve mamulleri, 11 milyon doları hazır giyim ve konfeksiyon, 2,5 milyon dolar tekstil ve hammaddeleri, su ürünleri ve hayvansal mamuller ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinden gerçekleşti. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bizim bu ihracat rakamlarını il olarak daha yukarılara çekme arzumuz devam ediyor. Bu konuda da çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“İŞ DÜNYASININ KARARINA HER ZAMAN SAYGILI OLDUK”

Erkoç, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir seçim sürecine girdiğini belirterek, şunlar söyledi:

“Kanunen Ekim ve Kasım ayında seçim yapılır diyor. Türkiye genelinde bizde bu noktada bu seçimin özellikle Malatya’mıza, iş dünyamıza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Bu seçim sürecinde özellikle sizlerden hassaten istirhamım birbirimizi incitmeden, kırmadan, birbirinize karşı nezaket kuralları içerisinde, üslubunuza ve üslubumuza da dikkat ederek, bir seçim sürecini tamamlamaktır. Bu, iş dünyasının vereceği bir karardır. Biz, iş dünyasının verdiği karara da her zaman saygılı olduk, bundan sonrada saygılı olacağız. Bu seçimin yine Malatya’mıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”