MALATYA OSB DE TEŞVİKTE 6 BÖLGE OLDU

MALATYA OSB DE TEŞVİKTE 6 BÖLGE OLDU

23 Ocak 2018 Salı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “2012 yılından beri Teşvik Yasası kapsamında 4. Bölgede yer alan Malatya, Organize Sanayi Bölgeleri’nde yatırım yapanlar ise 5. Bölge teşvik desteğinde yararlanmaktaydı. Yapılan yeni düzenleme ile artık Organize Sanayi Bölgeleri’nde yapılacak yatırımlarda 6. Bölge teşviklerinden yararlanacak” dedi.

Malatya TSO Başkanı Erkoç, Resmi Gazete’de yayımlanan yeni uygulama hakkında verdiği bilgide; “Elde edilen kazanımın ilimizin yatırımlar ve istihdamı açısından yeni bir dönemin başlangıcıdır.  Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yer alan ilimizin de Organize Sanayi Bölgeleri’nde gerçekleştirilecek yatırımlar 6. bölge şartlarında, 6. bölgede uygulanan desteklerde aynı oran, miktar ve sürelerde yararlanabileceklerdir. Bu uygulama Sigorta Primi İşveren hissesi desteği uygulamasından 7 yıl yerine 10 yıl yararlanacaklar ayrıca Sigorta Primi işçi hissesi ve işçi gelir (stopaj) vergisi desteklerinden yararlanacaklar, iç kredi faiz desteği 5 puan yerine 7 puan, azami faiz destek tutarı 700 Bin TL yerine 900 bin TL, vergi indirim oranı yüzde 80 yerine yüzde 90 olarak, yatırıma katkı oranı yüzde 40 yerine yüzde 50 olarak  desteklerde yararlanacaklardır. OSB içindeki mevcut yatırımcılarımız da kapasite artımı ile desteklerden istifade edebilecektir. Bu teşvik uygulaması ile Malatya’nın bölgedeki 23 il içerisinde huzur ve altyapısı en güçlü illerden birisi olarak geleceğe giden yolda yeni atılım ve yatırımlara vesile olmasını diliyorum. Malatya ciddi anlamda ivme kazanacak, ekonomik büyümeyi beraberinde getirecek, sektörel dağılımda artış sağlanacak, istihdam ve üretimimiz artacak.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’ye ve hükümetimizin değerli üyelerine teşekkür ediyor, bu kazanımın ilimize, iş dünyamıza ve tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.