KAYISIDA KÜKÜRT ORANINDA YAŞANAN SORUNLAR ELE ALINDI

KAYISIDA KÜKÜRT ORANINDA YAŞANAN SORUNLAR ELE ALINDI

12 Şubat 2018 Pazartesi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın evsahipliğinde, kayısıda yaşanan kükürt sorunu toplantısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya TSO Meclis Başkanı Sami Payza ve kayısı ihracatçıları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Türkiye’nin bölgesinde söz sahibi olması için güçlü bir ekonomiye sahip olması lazım. Hükümetimiz ciddi anlamda iş dünyasına destek verdi” dedi.

Türkiye’nin ulusal güvenliğini korumak amacıyla başlattığı Zeytin Dalı harekâtının, haklı ve meşru olduğuna inandıklarını ve harekatı desteklediklerini ifade eden Erkoç, şöyle konuştu:

“Bu harekâtın, ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, hem kendisi, hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için olduğunu görüyoruz. Masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamızı kimse beklemesin. Bölge, terör örgütlerinden temizlenerek, huzur, güven ve barış ortamı yeniden tesis edilmelidir. Ülke olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Biz iş dünyası olarak inanıyoruz ki Türkiye bu harekatın üstesinde gelecektir. Zeytin Harekatı’nda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Terör tehditlerine ve uluslararası ülkelerin tehditlerine rağmen Türkiye büyümeye, güçlenmeye devam diyor." dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO), kayısı ihracatçılarıyla bir araya gelen Çalık, burada yaptığı konuşmada, terör saldırılarına rağmen Türkiye ekonomisinin güçlenerek büyüdüğünü belirtti.

Türkiye'ye yapılan ekonomik darbe girişimlerinin farkında olduklarını belirten Çalık, "Darbe girişimi yapıldı, terör saldırıları yapılıyor. Ekonomik darbe için de yapılan girişimlerin neler olduğunun farkındayız. Terör tehditlerine ve uluslararası ülkelerin tehditlerine rağmen Türkiye büyümeye, güçlenmeye devam diyor. Güçlü Türkiye fotoğrafı için güçlü ekonomi ile yolumuza devam diyoruz. Temel hedefimiz güçlü siyasi istikrar ve bunun devamında ekonomik istikrar." diye konuştu.

Siyasi ve ekonomik istikrarın milletin desteğiyle 15 yıldır devam ettiğini aktaran Çalık, bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yer alan iller için teşvik uygulamaları başlattıklarını hatırlattı.

Bu kapsamda 23 kentin 6. bölge teşviklerinden yararlanacağını dile getiren Çalık, Malatya'nın da 6. bölge içerisinde yer aldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu istihdam seferberliği kapsamında bir milyon 300 bin kişinin istihdam edildiğine işaret eden Çalık, şöyle konuştu:

"Ekonominin omurgası iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. İstihdam seferberliğinde çok önemli bir şey başlatıyoruz. Bir işçinin masrafını iş veren bir tanesinin masrafını da biz karşılıyoruz. Bir işçiyi siz, bir işçiyi de biz alıyoruz. Sizin üzerinizdeki yükü kaldırıyoruz. İşsizliği azaltmak, istihdamı arttırmak adına önemli bir adım atıyoruz."

Malatya kayısısı için bir milyon dolar ihracat geliri hedeflediklerini bildiren Çalık, hedefe ulaşmak için ihracatçıların çaba serf ettiğini anlattı.

Çalık, kayısının ekonomik değerini yükseltmek amacıyla soğuk hava deposu ve lisanslı depoyu kente kazandıracaklarının altını çizdi.

Kayısıda kükürt oranından dolayı ihracatçının yaşadığı sıkıntıyı toplantı esnasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı telefonla arayarak görüşen Çalık, Fakıbaba'nın sorunların çözülmesi noktasında yardımcı olacağını söyledi.