ERKOÇ’TAN AFRİN OPERASYONUNA DESTEK

ERKOÇ’TAN AFRİN OPERASYONUNA DESTEK

22 Ocak 2018 Pazartesi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, terör grupları kontrolündeki Suriye’nin Afrin bölgesine gerçekleştirilen askeri harekatın Türkiye’nin meşru hakları çerçevesinde ulusal güvenliğini korumak için düzenlendiğini belirtti.

"Zeytin Dalı Harekatı"nın hedefinin Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak ve oradaki mazlum halka barış getirmek olduğunu belirten Erkoç, şunları söyledi:

"Türkiye olarak tüm ülkelerin toprak bütünlüğüne saygılı olmakla birlikte, ulusal güvenliğimizi korumak ve coğrafyamızdaki barışa ve huzura da öncülük etmek hem meşru hakkımız hem de tarihi sorumluluğumuzdur. Türkiye uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Sınır güvenliğimiz için terör örgütlerini hedef alan bu harekat aynı zamanda bölge barışının tesisine de hizmet etmektedir. Fırat Kalkanı ile başlayan ve terör koridoru oluşturulmak istenen bölgedeki Afrin operasyonuyla terör örgütleri ile destekçilerine gereken cevabı en etkin şekilde veren Türkiye, komşu coğrafyadaki mazlumları da korumaya ve şefkat elini onlara uzatmaya devam edecektir. Bizler Türk iş dünyası olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sonuna dek yanındayız. Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda, ekonomik sonuçların ne olacağı önemini kaybeder. Mevzu ülkemizse biz her türlü fedakârlığa hazırız. Daha çok çalışır, daha çok üretiriz. Dualarımız ve desteğimiz kahraman Mehmetçiğimiz ile birliktedir."