“COĞRAFİ İŞARETLER TÜRKİYE UYGULAMALARI VE MALATYA” KONULU TOPLANTI

“COĞRAFİ İŞARETLER TÜRKİYE UYGULAMALARI VE MALATYA” KONULU TOPLANTI

5 Temmuz 2018 Perşembe

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın evsahipliğinde, “Coğrafi İşaretler Türkiye Uygulamaları ve Malatya” konulu toplantı gerçekleştirildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 15 Temmuz Şehitleri Salonu’nda yapılan toplantıya, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Meclis Başkanı Hasan Özkan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın ve kayısı üreticileri katıldı.

Toplantıdan önce konuşan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya ekonomisinin can damarının kayısı olduğunu belirterek “Kayısı Malatya ekonomisine yaklaşık 300 ile 350 milyon dolar girdi sağlamaktadır. Malatya TSO olarak AB Coğrafi İşaret Tescili için 2014 yılında başvuru yapmıştık. Şu an kayısımız AB Coğrafi İşaret tescillidir. Türkiye’de Aydın incirinden sonra AB tescili alan 2. tarım ürünü Malatya kayısıdır. Malatya’nın marka ürünü olan kayısının AB’de tescil edilmesinin kayısının bilinirliğinin ve marka değerinin artması açısından önemli olduğunu düşünerek yaptığımız tescilin üyelerimiz tarafından öneminin bilinmesi için birçok çalışma yapacağız. Bu gün de bunlardan birini yapıyoruz. Ben toplantının hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu kayısının marka değerinin yükseltilmesi ve AB tescilinin ilerleyen dönemlerde kayısıya ve üreticilere neler katacağını katılımcılara anlattı.