“500 MİLYON TL DESTEK VERİLECEK”

“500 MİLYON TL DESTEK VERİLECEK”

22 Kasım 2017 Çarşamba

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı hakkında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine sunum yapan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) İl Müdürü Murat Seki, program kapsamında verilecek desteğin toplam 500 milyon TL olduğunu ifade ederek, proje başına 300 bin TL hibe, 700 bin TL de faizsiz geri ödemeli destek vereceklerini söyledi.

KOSGEB Malatya İl Müdürlüğü tarafından Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 11 Eylül tarihinde “Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve Kobilerin Payının Artırılması” adı altında proje teklif çağrısının ilan edildiğini belirten KOSGEB İl Müdürü Murat Seki ise, destek programı hakkında sunum eşliğinde detaylı bilgiler verdi.

Programın amacının üretim, ihracat ve katma değerli ürünlerin artırılması olduğunu aktaran Seki, “Hedef sektörümüz: İmalat sektöründe faaliyet gösteren işletmeler. Türkiye geneli proje bütçemiz 500 milyon TL, proje başına ise 300 bin TL hibe, 700 bin TL de faizsiz geri ödemeli destek veriyoruz” dedi.

Programa, orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki tüm işletmelerin başvurabildiğini aktaran Seki, “İşletme eğer orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerde ise: 2016 yılı verilerine göre net satış hasılatı en az 300 bin TL, KOBİ Beyannamesine göre çalışan sayısı en az 3 olmalıdır. Başvuracak tüm işletmelerin bilanço esasına göre defter tutması ve 2016 yılı Kurumlar ya da Gelir Vergisi Beyannamesi ibraz etmesi zorunludur” diye konuştu.