SUDAN YATIRIM ORTAMI BİLGİLENDİRME PROGRAMI HK.

22 Haziran 2018 Cuma

Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere, KOSGEB, misyon ve vizyonu kapsamında, KOBİ’ler alanındaki deneyimlerin paylaşılması sürecinde, yurt içi ve yurt dışında çeşitli etkinliklere katılım ve katkı sağlamaktadır.

Başkanlığımız, dünyadaki muadil kurumları ile işbirliği içinde eğitim, çalıştay, çalışma ziyareti, karşılıklı iş ziyaretleri ve uzman değişimi gibi programları düzenleyerek, uyguladığı destek modellerini başka ülkelere tanıtmaktadır. Bu amacı gerçekleştirmeye yönelik olarak, Haziran 2018 itibari ile 60 ülkenin 73 KOBİ destekleme kuruluşu, 5 uluslararası örgüt ile olmak üzere toplam 78 Mutabakat Zaptı imzalanmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Sudan’a gerçekleştirdikleri resmi ziyaret sırasında, Sudan’da KOBİ’lere destek veren kurumların kurumsal kapasitelerini artırmak ve iki ülke KOBİ’leri arasında ticari ilişkileri desteklemek amacı ile Sudan Sanayi Bakanlığı ile KOSGEB arasında 24 Aralık 2017 tarihinde Mutabakat Zaptı imzalanmıştır.

Mutabakat Zaptının amaçları doğrultusunda Sudan Ankara Büyükelçisi Dr. Yousif Elkordafani katılımıyla 05 Temmuz 2018 Perşembe günü 14:00-16:30 saatleri arasında Başkanlığımızda Sudan yatırım ortamı ile ilgili bilgilendirme etkinliği düzenlenecektir.

Sudan’daki ekonomik durum, yatırım ortamı ve imkanları, yabancı yatırımcıya sağlanan destekler, iş insanlarının dikkat etmesi gereken hususlar başlıklarında aktarımlarda bulunulacak olan programın içeriği ekte gönderilmekte olup, katılım taleplerinin 29 Haziran 2018 Cuma günü saat 17:00’ye kadar malatya@kosgeb.gov.tr, e-posta adresine iletilmesi gerekmektedir.

Sudan Yatırım Ortamı Bilgilendirme Programı için tıklayın.