MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ

25 Ocak 2018 Perşembe

TOBB'dan gelen yazıda, T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın yazısına istinaden, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Mısır'a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır İhracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğuna dair uygulamasının 16.03.2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olduğu ve konu hakkındaki çalışmaların bu tarih itibariyle yapılmaya başlandığı iletilmektedir.

Söz konusu yazıda, belirtilen kayıt sistemine halihazırda 497 firmanın başvurusunu tamamladığı; 357 firmanın kaydının onaylandığı, 140 firmanın ise onay beklediği iletilmektedir.

Bu çerçevede, Mısır Üretici Kayıt Sistemi'ne başvuru işlemlerini tamamlayan Odamız üyesi firmaların güncel durumlarını sorgulamak ve firmalarımıza sisteme kabul edilip edilmedikleri bilgisini e-posta ile vermek, ayrıca söz konusu sisteme yeni başvuruda bulunan firmaların başvuru durumlarını takip etmek amacıyla ekteki formun ilgili firmalarca doldurulup en geç 5 Şubat 2018 tarihine kadar TOBB’a (disticaretobb.org.tr)  adresine iletilmesi gerekmektedir.

İlgilere duyurulur,

FORM İÇİN TIKLAYINIZ