MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI ONAYLI TEDARİKÇİ FAALİYETİ HK.

5 Kasım 2018 Pazartesi

1- MBS Asker Fabrikalar Genel Müdürlüğü'nün ilgi (a) kanun'un 3'üncü maddesinin (b) bendi uyarınca yapacağı mal. hizmet ve danışmanlık hizmeti ile yapım işlerinde uygulanacak esans ve usullerin belirlendiği ilgi (b)  Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

2- Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararına istinaden: Askeri Fabrikaların mal ve hizmet alımı yapacağı firmaları kalite, teknik yeterlilik, finansal güç gibi kriterleri sağlayan tedarikçilerden alabilmesi amacıyla onaylı tedarikçi havuzu oluşturabilmesine imkan tanınmıştır.

3- MBS Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü'ne onaylı tedarikçi olmak isteyen tedarikçilerin başvuruları 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren alınmaya başlanmış olup. Şuana kadar yapılmış olan başvuru sayısının yetersiz olduğu görülmektedir.

4- 31.12.2019 tarihinden sonra ilgi (b) Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen tutarı aşan alımları "Belirli istekliler Arasında İhale usulüne" göre ve onaylı tedarikçilerden yapılması gerekmektedir.

5- Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ülkemizin çeşitli ilerinde faaliyet gösteren 27 Askeri Fabrikaya. Söz konusu fabrikaların faaliyet alanları ile ilgili mal ve hizmet teslim etmek isteyebilecek üyelerimize, yukarıda açıklanan hususların duyurulmasının Ülkemizin ve üyelerimizin menfaatine olacağı değerlendirilmektedir.