İNTERNET DOLANDIRICILIĞI HK.

5 Şubat 2018 Pazartesi

Bratislava Ticaret Müşavirliği’nden gelen yazıda, Türkiye’deki firmalar tarafından yapılan bazı başvurularda; internet dolandırıcıları tarafından Slovakya’da bulunan bazı bankaların hesaplarının kullanıldığı belirtilerek, firmaların ticari faaliyete konu ödemeleri için Slovakya’daki banka isim ve hesap numaraları bilgisinin ilgili firma tarafından gönderiliyor gibi elektronik postalarına iletildiği ve firmaların maddi kayba uğradıkları belirtilmektedir.

Yazıda devamla, firmaların Slovak firmalarıyla aralarındaki ödemelerinde, sadece elektronik posta aracılığı ile iletişim kurulmamasının, mutlaka ilgili firmayla ve/veya banka ile temasa geçilerek teyit edilmesinin bu mağduriyetlerin önüne geçilmesini teminen büyük önem taşıdığı bildirilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.