GÜRCİSTAN’DA ADR UYGULAMASI HAKKINDA

28 Mayıs 2018 Pazartesi

Bilindiği üzere, ülkemizin Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına ilişkin Avrupa Anlaşması’na (ADR) 22 Mart 2010 itibariyle taraf olmuş ve her iki yılda bir güncellenen ADR ekleri ülkemiz ulusal mevzuatına da girmiştir. Ayrıca, ADR Anlaşmasının A ve B eklerinin, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu İç Ulaştırma Komitesi’nin (BMAEK) Tehlikeli Malların taşınması Çalışma Grubu (WP.15) Tarafından her 6 ayda bir düzenlenen toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda her iki senede bir düzenli olarak güncellenmekte ve taraf ülkelere ilişkin muhtelif bilgiler paylaşılmaktadır.

Bu kapsamda, 15-17 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen BMAEK WP.15 toplantısında verilen bilgiye göre ADR Sözleşmesine yakın zamanda taraf olan Gürcistan’da 1 Mayıs 2018 itibariyle uluslararası taşımalarda ADR hükümleri kapsamında yol kenarı denetimlerinin başladığı, 1 Ocak 2019 itibariyle de iç taşımlarda denetimlerin başlayacağı bilgisine ulaşılmıştır.

Bilgilerinize sunulur