ÇİN HALK CUMHURİYETİ YENİ VİZE UYGULAMASI HK.

8 Ocak 2018 Pazartesi

Ekonomi Bakanlığı’ndan gelen yazıda, Çin Halk Cumhuriyeti’nin (ÇHC) Ankara Büyükelçiliği internet sitesinde yer alan 25 Aralık 2017 tarihli duyuruya atfen, 1 Ocak 2018  tarihinden itibaren geçerli olmak kaydı ile Türkiye’den Çin’e yönelik yapılacak vize başvuru işlemlerinde internet sistemine geçildiği, e-vize uygulamasının başlatıldığı ve M kodlu ticari vize başvurularında istisnai bir uygulamaya gidildiği bildirilmiştir.

Yazıda, yeni vize uygulaması kapsamında ÇHC Ankara Büyükelçiliği tarafından belirlenen ve hazırlık çalışmaları sürdürülen aşağıdaki bağlantıda yer alan kurum ve kuruluşların Çin’e yönelik vize işlemlerinin hızlandırılabilmesini teminen istisnai uygulamalar getirildiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, ÇHC’ye yönelik iş amaçlı seyahatleri kapsayan ve işadamlarımızı ilgilendiren M tipi vize temin sürecinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu çerçevede özetle, ÇHC Ankara Büyükelçiliği tarafından tanındığı belirtilen meslek örgütleri ve kuruluşlara üyelikleri ile firmalarda çalıştıklarını ispatlayanlardan onaylı davet mektubu talep edilmeyecek; bunun yerine sadece ÇHC’de bulunan bir firmadan temin edilecek davet mektubunun yeterli olacağı belirtilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince aşağıdaki bağlantıda yer alan listenin daha kapsamlı bir şekilde oluşturulması için Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunulmuştur.

Üyelerimize duyurulur.